Indramning

En rigtig indramning af dit kunstværk kan du have glæde af i mange år. Alle indramninger laves efter mål, så billedet bestemmer størrelsen på rammen.

Med en indramning præsenteres billedet bedst muligt, og den syrefri karton vi bruger til baggrund og bagbeklædning gør, at værket holdes intakt. Vi monterer alle rammer med rammetape bagpå, som forhindrer støv, insekter m.m. i at trænge ind bag glasset. Type af ophæng og wire vælges ud fra billedets størrelse, så det er lige til at hænge op på væggen.

Her gennemgås fremgangsmåden, og hvilke valgmuligheder du har for at gøre din indramning unik.

Eksempel:

Til dette eksempel bruges billedet “The Skinny Bridge”

Plakat til indramning

Billedet måles op. Denne plakat måler 77 x 62 cm:

Opmåling af plakat

Valg af rammeprofil. Ud fra billedets motiv, farver og udtryk, vælges en passende rammeprofil. Vi har 450 profiler at vælge imellem, så der er noget for enhver smag.

Rammeprofiler

Valg af montering. Du har flere muligheder for, hvordan vi monterer billedet:

Eksempel på indramning til kant
Eksempel på indramning med baggrund
Eksempel på indramning med passepartout

Der er også mulighed for at få indsat en såkaldt distanceliste, som giver luft mellem glasset og selve værket. Det kaldes også en “akvarieramme”. Det er der mange museer der bruger, da det giver et mere eksklusivt udseende:
Eksempel på indramning i akvarieramme

Valg af glas. De to mest almindelige glastyper er 2mm alm. glas, og True Color glas. TC glas er der et tillæg på, men til gengæld er glasset næsten refleksfrit og giver 70% beskyttelse mod skadeligt UV-lys. Det er derfor TC glas der vælges, hvis man har et kunstværk man gerne vil passe ekstra godt på, og have størst udbytte af. Vi har også andre typer glas, hvis man ønsker det. Læs mere under “Glas”.

Glastyper

Svæveramme. Til malerier på lærred kan man vælge en svæveramme, hvor billedet monteres, så der er 5mm luft rundt om. Man kan også få indrammet maleriet på normal vis, hvor man undlader glas, og lader rammens fals dække hele vejen rundt i kanten.

Svæveramme

Massiv Eg. I øjeblikket (2022) kan vores leverandør ikke skaffe de to massive egetræsprofiler Rovere og Sequoia. Indtil disse rammetyper kommer tilbage, kan man vælge Red Oak, som også er massiv eg. Træet er lidt lysere, og har en varmere glød end Rovere og Sequoia. Nedenfor kan du sammenligne trætyperne:

Rammeprofiler Red Oak og Sequoia
Rammeprofiler Red Oak og Rovere
Red Oak rammeprofiler
Indrammet billede med paphjørner
Alle indramninger afleveres med klar film og beskyttende paphjørner

Vi har samlet 12 priseksempler på indramninger: