FAQ

FAQ in English

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Her har vi samlet “Ofte stillede spørgsmål”:

Hvad koster det at få rammet ind?

Vi har 450 forskellige rammeprofiler, alle med individuelle priser. Når vi kender målene på dit kunstværk, og vi har fundet den ramme du ønsker, samt evt. passepartout, valg af glas og opklæbning, kan vi beregne prisen. Normalt koster en indramning ca. 600,- og opefter. Prisen beregnes ud fra, hvor mange cm2 billedet måler; jo større billede, jo mere koster indramningen.

Se priseksempler


Hvad er ventetiden på en indramning?

Det afhænger af, hvor travlt der er i afdelingerne, og hvor mange der er i kø foran dig. Normalt skal du regne med 2-4 uger.


Hvor store billeder kan I håndtere?

Da vi oftest bruger rigtigt glas, sætter det også en barriere for, hvor store billeder vi kan påtage os at indramme. Max. størrelse er omkring 100cm x 150cm, men kontakt os gerne for at høre, om vi har mulighed for at ramme dit billede ind. Til visse storformater kan vi bruge akrylglas.


Hvad koster skifterammer, og hvilke mål kan I tilbyde?

Se venligst oversigten her: Skifterammer.


Kan I spænde lærreder op på blindrammer?

Nej, den mulighed har vi desværre ikke.


Kan I indramme et færdigt maleri?

Ja, du kan både få monteret i en svæveramme og en normal indramning, hvor falsen dækker maleriet hele vejen rundt.


Kan I sætte en ny ramme på et gammelt billede?

Ja, vi kan både udskifte knust glas og give dit billede nyt liv med en ny ramme. Gamle rammer med affektionsværdi kan ofte genbruges, hvis det ønskes, så det blot er glasset, vi skifter ud.


Kan jeg købe rammer via denne hjemmeside og få dem tilsendt?

Nej, af hensyn til rammernes glas skal du afhente i én af indramningsbutikkerne. Du kan dog godt reservere skifterammer til afhentning, samt få rammer bestilt hjem, hvis en bestemt type er udsolgt i butikkerne (1-2 ugers leveringstid).


Kan jeg få rammet ind med plexi/akrylglas i stedet for rigtigt glas?

Som udgangspunkt bruger vi ægte glas i forskellige typer. Til meget store formater (over 100 x 150 cm) har vi dog mulighed for at bestille akrylglas hjem.


Kan jeg købe en skifteramme og evt. passepartout, og få jer til at montere?

Ja, mod betaling for monteringen.


Kan jeg vælge en tynd, spinkel rammeprofil til store billeder/plakater?

Hvis rammen skal være i træ ─og samtidig være tynd─ skal den være i massiv eg (for at rammen kan bære billedets vægt). Alternativt kan du vælge en tyk aluminiumsramme, som kan klare alle formater og stadig beholde det spinkle udseende. Desuden har vi aluminiums-profiler beklædt med træ, hvis du vil beholde træ-overfladen og samtidig have en stærk ramme.


Er der en online oversigt over jeres rammeprofiler?

Ja, du kan se oversigter og billeder af profilerne på vores leverandørs hjemmeside:

Rammelister i træ (PDF)

Rammelister i aluminium (PDF)

Vi anbefaler, at du kommer forbi en af vores butikker og vælger ud fra de fysiske rammeprøver. Medbring dit værk, så vi kan måle op, og så kan du samtidig udvælge den rammeprofil, der passer bedst til billedet.

Rammeprofiler

Andre spørgsmål

Kan I indramme sportstrøjer?

Vores leverandør Letraset|Nielsen kan tilbyde en Frame Box” 70×90 cm med bøjle, som er beregnet til formålet. Det er en “akvarieramme” med plads til den beklædning, du vil have rammet ind. Frame Box skal bestilles hjem (1-2 ugers leveringstid).

Læs mere om Frame Box

Frame Box


Kan I indramme t-shirts, tørklæder eller koraller?

Nej, vi påtager os desværre ikke indramning af tekstiler (tøj og flag), ting fra naturen mv. Du har muligheden at bestille en Frame Box, som har den dybde der skal til for at indramme 3D objekter. Læs om Frame Box her.

Kort sagt: vi indrammer 2-dimensionel billedkunst, dvs. plakater, kunsttryk, litografier, tegninger, fotografier, malerier og tegninger.


Eksempel på billede

Har du andre spørgsmål, kan du altid kontakte os pr. telefon eller mail, samt møde os i butikkerne.